Pikir

Sabtu, 17 Oktober 2009

Beberape arie sblom nie, aku ade mimpi.
Org ckp, mimpi 2 mainan tido.
Btol ker?
Aku x percaye semua 2.
Yg aku percaye, mimpi 2 adalah ape yg otak kite pikir.
Sedar @ x.
Dan mimpi 2 mberi impak yg besar pd aku.
Bile ape yg kite inginkan x semestinye kite dpt.
Bile segale kemahuan x semestinnya ttunai.
Bile sgale harapan x semestinya tcapai.
Dan ia mbuatkan aku sedar yg klu btol ianye wujud
Aku x kan mecari.....biarlah aku dicari
Sekian

Cebisan keratan karya lame 2

KAU UTUSANKU

Ku lihat engkau cantik sekali,
Wajah perawan tak mudah basi,
Kau insan sangat mithali,
Tolong orang baik hati.

Terima kasih ku ucapkan,
Atas jasa yang kau taburkan,
Menyemai kasih antara kawan,
Ku hanya mampu belanja makan.

Harap kau tak kecil hati,
Nak belanja makan takut tak sudi,
Hanya kata-kata dapat ku beri,
Atas jasamu menjadi pemberi.

Engkau menjadi orang tengah,
Tolong orang sampai ke sudah,
Kata orangkau tak endah,
Jasamu ku kenang hingga ke sudah.

Ketika magrib ku ingat dirimu,
8.30 malam masa itu,
wajahmu terbayang lepas ke pintu,
terus pergi masuk bilikmu.

Entah kau belajar atau berdagu,
Meleleh air liur sampai ke siku,
Kau orang mesti baca buku,
Supaya esok tak jadi dungu.

Sampai sini ucapan saya,
Dari hati turun ke mata,
Tanda terima kasih untuk selamanya,
Moga hidup sentiasa bahagia.


*KHAS BUAT IJAH ROKERS*
-LAGENDA 88 (18.5.2005)-

Cebisan keratan karya lame 1

GURINDAM UNTUK MUSALMAH

Sayang Musalmah milik orang,
Milik orang si anak dagang,
Menjual songket di negeri orang,
Orangnya kaya banyak barang.

Siapalah kita si anak buang,
Merempat diri di negeri orang,
Mencari nafkaf sorang-sorang,
Untuk hidup di negeri orang.

Musalmah dicintai pertama pandang,
Orangnya cantik rambut panjang,
Duduk sopan di atas julang,
Untuk dipinang orang tersayang.

Setiap malam ku mimpi dia,
Mimpi dia di sebuah taman,
Menyanyi gembira lincahnya dia,
Hidup gembira ke akhir zaman.

Dihalau orang dari negeri,
Kerna cintakan orang si anak menteri,
Kasih terikat berlainan negeri,
Cinta bertaut tanpa disedari.

Memujuk dia bukannya senang,
Emas dan perak jadi taruhan,
Niat hati nak cari senang,
Moga niat jadi kenyataan.

Bila berkawan biar beribu,
Bila bercinta biarlah satu,
Musalmah sayang kau idamanku,
Moga kita menjadi satu.

*DILAGUKAN DENGAN IRAMA*
“GURINDAM JIWA”

(Lagenda 88)
16.5.2005

x layak

Ahad, 11 Oktober 2009

Arie ahad lepas btarikh 4.10.2009, aku dpt diploma @ konvo laa. Mule2 mak aku xleh dtg sb xde transpot tp abg aku yg dok kt puchong ambik cutie. Dpt la mak aku dtg. Malas citer byk2..tgk jee gmbr.

Gambar aku atas pentas. Tp serius aku ckp aku x layak ambik bende alah 2 sb...yg layak adalah
........



Mak aku lah. Tgk 2..besar giler baju aku...heheheh. Abg aku dlm kete. Relex2.



Kakak aku yg dok kt kuantan nie. Posing jap..hehe


Nie adik aku. Form 6 skrg


Bunge nie dak2 klass aku bg. Skrg la dak2 network. Trime kasih


Nie kawan aku bg. Ngan kad. trime kasih byk2.

2 adiah je dpt. Trime kasih. x byk pon tp xpe. yg penting mak aku dpt dtg, dpt aku pakaikan jubah konvo kt mak aku, walaupon besar. Heeheheh. yg 2 pon dah cukup.

perjanjian

Ahad, 13 September 2009

list utk aku ingt ape yg aku janji or akan buat
-coklat
-sotong
-p RM50
-cube kurang memikirkan nye ke arah itu
-dan cube memikirkan nye ke arah situ

PERANG.....cangan....cuti

salam
skrg dah start cutie raye n mid sem....2 minggu siot
start smlm 12.9.2009-26.9.2009 kot...btol x 2 minggu
aku kt ump lg....kejap lg pass sahur nk gerak blik umah
bwk y100 aku 2 laaaa...slow tp byk bjase 2
skrg nie tgh sibuk dok print gambar tunang kakak aku n family aku
arie 2 kakak aku suruh print..n aku janji blik raye nie siap...
tp x siap gak...khihkikh
nie padah nye klu wat krj last2 minit......tp relex laaa
cutie 2 minggu nie, x dpt la aku melayari internet...
mesti boring dok umah...tp aku ade krj nk kene wat
nk backup blik ape yg aku ttingal mase dlm 2 minggu nie
byk klass aku miss....siot....khihkihkh
asgment pon leh tahan byk....bukak nie byk la kuiz n test...
so, 2 minggu nie mcm bz jeee...
tp enth laaa......klu dah dok kt umah....
payah lak kang..bile Malas dtg...khihihkhikhi
tp segala bahan2 aku dah siap kn....
mcm nk stdy byk jee kt umah..khihkhihk

??konflik??

jumaat baru nie...aku,anip n naim pergi lh present asgment mate kt cik zana...
mase nk gie 2, aku takut ckit,bukan nye ape lebih kurang 2minggu aku miss klass cik zana
bukan sb aku x suke klass dia,suke......
klu dulu mase aku belajar ngan cik zana mase diploma(mate n calculus),
x berape ok tp skrg ok.
dia ajar laju tp aku leh laa follow, paham gak laaaa
n aku suke gak laa masuk klass dia...
cume aku ade ckit konflik bile masuk time pose nie
bayangkan lah....bile pose, aku kene sahur
so kene makan laaa...bile makan mesti mengantuk nye
dan sebab 2 laaa aku slalu miss klass pagi
n klass cik zana lak semua klass pagi.....(mmg fail laaa:->nada faiz(papa))
n nasib baik laaa test1 mate masuk chapter yg klass aku masuk n ckit yg aku miss
so, test aku x la ok sgt pon tp ok la dr org lain ckit...ckit jeeee
bende tu aku x risau sgt..yg aku risau ape yg aku ter'miss mase klass...
dah la klu nk bljr sendiri nie...payah ckit
rase mcm nk drop tp ade sahabat aku ckp...x yah
sb markah aku dah ok.....mmg laa ok tp test akan dtg x tahu lg
2 yg aku risau 2.....
sambung blik citer aku gie present mate td.....lepas siap present
and aku kuar la bilik cik zana
lege......cik zana x tnye ape2...takut gak klu dia marah
so, aku gie kt depan pintu dia nk ambik kertas test baru nie
mase 2 la cik zana perasan n tnye knp aku x dtg klass dia
aku jwp la tido
tp mood cik zana ok lak...x marah pon
sambil m'warning kot.....suruh dtg klass lepas raye
aku pon ngan malu2 siput nye...blah laaaa......sambil janji akan dtg klass dia lepas raye
tgh malu2 2...lupe lak nk mintk maaf...truk tol aku kan
tp mmg nasib baik la cik zana x marah...takut gak aku
pasal present asgment 2...ok laaaaa
dpt soalan utk sub chapter yg aku x dtg.....nasib baik naim n aniq tolong
n...aku pon phm laaa yg sub chapter 2 lagie...
tp byk lg yg x cover lg nie....
xpe...slow2

Hari mencuci.....

Sabtu, 5 September 2009

kerana ke alpaan aku, aku secare x segaje telah membenarkan satu virus memasuki laptop aku. Sb nye baru2 nie la, di mulakan cerita, aku nk intall sesuatu yg memerlukan keygen. So bagi mengunakan keygen itu, kene la off kan antiviruskan. Lepas siap jee aku intall, lupe lak nk on blik antivirus. Pas2 datang la kawan aku nie nk print, so aku cucuk la pendrive dia. Mase itu lah virus mule merebak. Mcm biase nk ilang kan, format la jawap nye tp mule2 aku format partion C jee. Lepas siap intall, ade problem pasal dual window, ngan tempt file window sb aku format pakai LAN. Malas nk care maslaah mcm 2..aku try nk format window7. Pergi la pinjam dvd window7 Zahir, siap format...ade plak software xleh intall. Ingat silap format, bak kate dak2 nie laa. Aku format lagi skali, yg ke tiga. TP bile siap, keadaan tetap same, ade software xleh format. Lepas 2 aku format lagi tp pakai DVD abng fairul, try tgk ok ke x. Lepas siap, keputusan tetap same. And bile aku nk intall antivirus, ttibe kluar "BLUE SCREEN OF DEAD". Sblom nie x try lg. dan ngan kompem nye, virus 2 ade dlm D aku. Siot. Langkah terakhir format semua. Memikir gak mase 2. 250gb hard disk, nk backp maner?. COpy je mane yg penting, yg lain, semua movie delete. Format la kpd window xp. Lepas restart,nk intall driver virus ade blik. Sb driver aku simpan bsame, ape yg aku backup. Intall driver lepas aku intall antivirus laa. Makne nye, mase aku intall antivirus, ok tp bile intall driver, antivirus x jln. Double klik jee,kluar natang Blue Sceen of dead laa. Makne nye virus itu effect semua file EXE. SO, aku format blik semua pakai window7 sb dia xyah intall driver. And semua intaller aku ambik kt org lain. X leh pakai intaller sendiri. Skrg laptop aku mcm baru laa. Kosong giler. Heheheheh. Redha je laaa.

c

Sabtu, 29 Ogos 2009

Cinta. Untuk seseorang yang belom pernah bcinta, aku pon x tahu ape erti sebenar disebalik perkataan itu. Dan yg aku tahu,setiap seorg dari semua org mungkin ade maksud tsendiri mgenai cinta. Klu nk aku bcerita mgenai ape yg aku tahu mgenai cinta,mmg panjang. Biarlah bende 2 tsimpan dlm diri masing2. Sepanjang aku masuk U nie, byk dah aku rase pelbagai cinta yg aku rase semua org alami. Cinta kan sesorg yg cantik,cintakan seseorg yg seksi,cintakan sesorg sbg seorg adik dan byk lg lah. Tp dlm byk2 2, ade satu yg aku x dpt mkategorikan nye. Dia x la cantik mane pon tp aku suke melihatnye. Dia bukan la seorg y seksi atau pon mpuyai bentuk badan idaman aku tp aku suke ngan dia. Dan aku x anggap dia mcm adik aku pon tp aku syg ngan dia. Entah lah. Kalau aku ckp perasaan nie baru je dtg, mcm tipu sgt laaa. Sedar x sedar, dah lame dah. Aku malas nk citer bp lame kang susah nk percaye lak. Kihkihkihkih. Dlm selame 2, byk kali dah aku cube melupekan nye. Tp perasaan 2 mane leh buang mcm 2 je kan. Makin nk di buang, makin kite ingt. Kekadang aku benci kt diri aku. Knplah perlu suke kt seseorg yg belum tentu suke kt aku blik. Dan knplah aku abiskan mase btahun-tahun memikirkan pasal dia. Dan lame2 baru aku sedar. Bile kite cintakan seseorg, kite x perlu bsame ngan dia pon. Yg penting org yg kite cinta itu bahagia. Bygkan lah org yg kite cinta 2 bsame ngan kite tp dia x bahagia. Aku x nk mcm 2. Aku pernh citer bende nie kt kawan aku, tp dia ckp aku bodoh. Dia ckp,bile kite suke kt seseorg n seseorg 2 x suke kt kite, crie la yg lain. Mase itu pon aku tfikir. Kalau kite cintakan seseorg dan kite nk org itu cinta kite blik, x mcm mementingkan diri ker? Eh panjang lak aku tulis. Xpe, bukan ade sape2 nk bace pon.

Dah lame dah x post.......

Jumaat, 28 Ogos 2009

Assalamualaikum........
Dah lame x menulis. Sb nye adalah malas n xde idea laaa. Sb 2 blog x update. Td aku ade bace komen org bg ckp nk copy sesuatu kt blog aku. Ala..copy jee laa,aku x kisah pon. kihkihkihkih. Hmmm....haaa......utk pengetahuaan semua, ape yg aku tulis sblom nie kn..aku rase aku x sebut name sape2 pon kan. So klu lah trase mcm kene kt diri sendiri ker, aku puji or kutuk, aku mintak maaf laaa. X bniat pon. Mungkin betol2 kene or mungkin secare kebetulan. Aku mintak maaf banyak2 ekkkkk. Sory....sory...sory. k lah. selamat bpuase kpd diri aku dan semua org yg bace nie.

Aku x Mampu idup seorg.

Sabtu, 25 Julai 2009

Saje tulis nie, boring2...hehehehe...arie sabtu nie
x tahu nk wat ape. So try la karang ckit.
Aku x mampu idup seorg. tu lah aku rase tentang diri aku
Aku x tahu lah, mungkin kebanyakan org rase nie kelemahan aku
aku x nafi kn. Sb klu aku mampu idup seorg, aku akan jadi sombong.
itu yg aku x nk. sb itu aku x nk idup sorg.
maksud idup sorg nie mcm wat krj sorg2,mkn sorg2, dan mcm2 lg laaa.
mcm kite makan laaa,klu makan sorg,best, dpt mkn byk,xde sape kacau
tp cube satu makanan itu kite kongsi, rase nye lain dari makan sorg2.
biar dpt makan cikit pon,rase seronok nye lain.
Enth lah.....rase mcm sifat aku nie mcm merimaskan org lain jeeee.
Dan..bukan aku xleh wat sorg,cume aku lebih suke bteman......
2 jeeeee.....................
klu dulu slalu mase aku makan, aku akan pelawe sape2yg duduk kt aku makan skali
tp skrg..enthlah...rase mcm dah kurang
mungkin keadaan sekitr ubah aku atau aku cube ubah diri aku sendiri.
Aku pon x pasti
Dan aku ade matlamat dan matlamat aku sgt lh rapuh.
klu yg dah lame kawan ngan aku, dia phm laaa
tp bukan rapuh....cume aku membuat byk matlamat dan kemungkinan.
cthnye.......aku nk ajak org gie makan....sblum aku ajak..dlm keple aku dah set
klu org yg aku ajak nk gie ngan klu dia x nk pergi.
setiap kemungkinan 2 ade lh care nye
dan utk ape2 kemungkinan, aku ok jeeee
hmmm....k lah. bende nie utk aku crite kt diri aku blik....
sape yg bace n x phm..wat x phm jee laaa ekkkkk
jgn tnye!!!

satu cerita

Khamis, 23 Julai 2009

Dah malam dah nie…………..
Mata aku pon dah berat giler..mcm kene letak batu jeeee. Nie tanda nk tido la nie
Dah mgantuk…………..
Tp tgh mgantuk nie……aku tpikir
Tgk skype,gmail,ym,oovoo,hanset aku….sunyi jeeeee
Sb ape ekkkkkkkkk???????
Ala..bukan arie nie jeeee tiap2 arie
Xde ker sape yg nk msg aku….
Kawan laki aku x kisar ah tp kawan pompuan
Aku ckp bukan semua…tp kebayakannye
Aku akan kupas salah satu sebab nye…..

Sebab adalah kebayakan kwn pompuan aku mgamalkan satu prinsip yg x dpt aku terima sampai sekarang. Prinsipnye adalah jika aku x msg diaorg, diaorg x akan msg aku. Nie bukan saje2 aku wat kesimpulan, tapi nie atas dasar pemerhatian, kajian, dan aku sendiri tnye knp tuan yg memberi jawapan. Knp lah korang mgamalkan prinsip mcm nie? Korang ingat aper? Puteri yg nk di puja? Aku pernah tnye beberapa org kawan pompuan aku,knp diaorg x msg aku. Dan sampai skrg aku ingat ape yg diaorg balas. Aku malas kupas sape dan ape jwpn dia. Cukup sampai situ jeee. Knp hal nie terjadi?

Timbul ker soal bkawan nie, lelaki kene mule dulu. Aku rase xde. Jgn salah gune peribahasa bagai perigi mencari timbe. Peribahasa tu utk org yg bcinta jeee. Tp dlm soal bkawan, x kisah la sape yg mule dulu. X salah pon.

Dan slain 2, sb nye org x msg aku adalah siape lah aku. Muke x hensem, bakat xde, xde kepentingan dan mcm2 lagie laaa. Nie bukan saje2 jeeeee aku ckp mcm nie. Beberape kali kejadian blaku yg aku dpt simpulkan, org yg muke ensem,pandai,berbakat….lebih dpt tempt di atie org lain. Kejadian nie aku xnk cerite sb ia lebih sensitive. Takut menyebabkan org lain salah sangka. Bkawan kerana bersebab bukan kawan sejatie. Korang setuju x?
Lagie satu mungkin salah aku. Aku nie nk sembang bedpan ngan org lain terutama perempuan amatlah payah. Sb tu aku suke msg je pakai hnset or internet. Dan aku rase mungkin aku nie agak merimaskan. Yeala, aku nie jenis suke ambik berat ckit pasal org lain,kekadang arie2 msg, pas2 tnye,,,sehat ker? Dah makan ker? Tgh wat pe. 2 je lah ayat aku. Dan jgn la ingt aku nk mgorat lak. Tu hanya satu care aku nk sembang jeeee. Aku tahu, ramai gak org yg boring msg ngan aku kn.

Aku hrp ape aku tulis nie,xde sape2 kecik atie ekkk. Nie sekadar meluahkan perasaan. Klu ade sape terase, aku mintak maaf. Aku tahu korang ade atie dan perasaan, tp korang mesti ingat, aku pon ade atie dan perasaan gak. Kekadang jgn telan yg manis jee, yg pahit perlu ditelan gak dan jgn luah yg pahit jee,yg manis pon perlu di luahkan gak.

Oh Bulan...

Ahad, 19 Julai 2009




Arie2 aku tgk bulan.....
tp bulan bkan nye slalu muncul....
takkala mlm dia timbul....
takkala siang dia tenggelam
kekadang dia terang bak bulan mgambang..cantik nye
kekadang dia gelap itam legam....
dan biase nye bulan nie akan berubah2 bentuk
ikut arie demi arie
kt cnie...satu aku nk bulan tahu
walau mcm mn skalipon dia
walau mcm mn skalipon cahayanye
walau mcm mn pon skali bentuk dia
aku tetap melihat dia
aku tetap menuggu nye
tp apekn daya
x kan bulan jatuh ke riba
kalu jatuh pon...
dah tentu dalam mimpi jeee
kalau jatuh pon...
mungkin arie dah kiamat jeee
andai kn bulan,betol2 jatuh ke riba
sape lh aku nk menadah nye
100kg pon blom tentu aku menahan nye
nie kn plak bulan yg beribu2 ganda dari nye
dan ku harap satu jeee
harap bulan bahagia sentiase
biapon bukan aku di samping nye
akan ku tgk dr jauh jeee
bahagia nye kamu
aku turut mbahagiakan ku jua.

sETeLAh sEKiAn LAma

Sabtu, 18 Julai 2009

sesuai ngan tajuk di atas...nie lah ape yg aku nk tulis
dah lame aku x update blog.....tp x le sampai setahun
kali terakhir mase aku citer psl moto aku kene langgar mase aku ambik 3p
bulan 5 rase nye mase 2.....kisah sedih...dah2..jgn ingat
pas2 lame aku x update sb nye xde idea la nk tulis
sempena masuk sem baru a.k.a bdk baru laaa...
coz aku br abis diploma kn
skrg nie sambung degree n dpt rus masuk thn 2
aku nk tukar la aku nye motif penulisan blog...tpiiiiiiiiiii
bile pikir panjang2...ape aku nk tulis?????
pening................?????
hmmmm...senang2 tulis pasal diri aku jee laaa
x yah pikir byk2 kn
heheheheehhe
k lahhh....
klu ade idea nti aku tulis laaa
tp xle sampai nk update tiap2 arie kn
lagipon...aku tulis nie utk diri aku sendiri
bukan utk org lain
n lagipon sape lah bukak blog aku nie
peminat pon xde
heheheeheheeh
k

hmm

Selasa, 19 Mei 2009

Masa: 9pagi-12.30tgharie (19.5.2009)

Tempat: Parking Moto Blok x, y, dan z

Kenderaan: Moto Sport Hitam CAM 8917

Assalamualaikum………

Pagi td aku mghadiri klass 3P dan meletakkan moto aku kt parking blok x. Mase letak elok jeee. Tp mase nk blik…aku nye side mirro moto aku xde sebelah. Pecah..aku jumpe x jauh dr moto. Just nk tnye lah sape buat. X kan angin kot…..jauh gak side mirror aku tpelanting. KLu x sengaje…ckp laaa. Klu sengaje pon…ckp la ape salah aku..aku nk tau la gak kn sebab nye. Bukan aku nk marah or suruh ganti blik pon. Mungkin ade la yg ckp…la side morror sebelah jee…bukan mahal pon kn. Yeala..boleh la ckp klu korang byk duit. Aku x ckp aku xde duit, tp klu duit nk makan 2 leh laaa.

*Aku dah check moto aku...ade kesan calar lak.kompem jatuh nie......siot. Mungkin angin......tp tmpt pijak mcm bengkok ckit. Rase nye kuat gak dia jatuh...mcm kene langgar jeee..hehehehe. Mase aku gie kt moto aku mase nk blik tgh arie 2...elok jee...x jatuh pon. Terime kasih lah kpd sape yg angkat kn. Tp klu kene langgar betul...org yg langgar 2 lah yg akan angkat kn ekkk....heheh..ape2 lah
UTK ORG LAIN........HATIE2 LA EKKKK

Pendaftaran

Rabu, 13 Mei 2009

Smlm..tgh boring2....aku cek laaa pendaftaran aku sbg pemilih
heehehhe
lame dah daftar nye
tp lupe nk tgk
pendaftaran aku dah di luluskn
so pd sesiapa yg blom daftar
TuNAIKAN lAH TANGGUNGJAWAP ANDA
heheheheh
nie link yg cek
http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/daftar.aspx


100 ke benar an tp betul ker?

Rabu, 6 Mei 2009

Nie TAg darie ipin....leh wat sampai 43 dr 100 jeee

# 001. Real Name: Mohd Solahuddin Bin Jaafar
# 002. Nickname(s): x gune nik...tp solah,lahso
# 003. Age: 123-99+7-30+20
# 004. Horoscope: Caprocorn kot..x sure
# 005. Male or Female: Male
# 006. Elementary: SK Jengka
# 007. Middle School: Mane ade
# 008. High School: huhu
# 009. College School: UMP
# 010. Hair colour: Black & Jarang2
# 011. Long or Short: Pendek..br potong..mesin no 1
# 012. Loud or Quiet: Quiet
# 013. Sweats or Jeans: enth
# 014. Phone or Camera: 2 2
# 015. Health Freak: <-- xphm
# 016. Drink or Smoke: xde
# 017. Do you have a crush on someone: x
# 018. Eat or Drink: or
# 019. Piercings: tarak..
# 020. Tattoos: tarak juga
# 021. Social or Anti-Social: enth
# 022. Righty or lefty: kanan
# 023. First piercing: xpnh la.. bpe kali nk tulis..
# 024. First relationship: xde
# 025. First Best Friend: enth
# 026. First Award:enth
# 027. First Kiss:enth
# 028. First Pet:enth
# 029. First Big Vacation:enth
# 030. First Love at first sight:enth
# 031. First Big Birthday:xde
# 032. First Surgery:Sunat gak
# 033. First sport you joined:enth
# 034. Orange or Apple juice:bantai
# 035. Rock or Rap:all
# 036. Country or Screamo:enth
# 037. NSYNC or Backstreet boys:meet x minat
# 038. Britney spears or Christina Aguilera:x minat
# 039. Night or Day: Night
# 040. Sun or Moon:Moon
# 041. TV or Internet: Internet
# 042. Playstation or xbox:PC
# 043. Kiss or hug: Both

Arie ptama 3P

Isnin, 4 Mei 2009

Arie nie arie petama aku hadir ke klass 3P
Aku ambuk ASP.NET
xde ape nk citer
cume mase klass td mcm x bljr ape2 pon
huhuhuhu
bkan salah pengajar..cume...enth laaa
ttibe aku nye x jd......
huhuhuuh
sian tol aku.......
pengjar pon mcm blur jeee psl masalah 2
so...utk tidak mganggu pjalanan klass.....
aku wa dek jee ngan masalah aku...sampai abis klasss
hrp esok x jd mcm nie laaagiiiii
hehehehhe
hmmmmmmmmmmmmmmmm..........

Abis exam dah

Khamis, 30 April 2009

Selase yg lalu...aku dah ambik exam yg last
hehehhehe
kire nye yg last utk diploma nie laaa
x tau lh mcm mn result nye
mintk2 xde yg gagal
klu x..kene extend laaa
heheh
skrg nie rabu.....esok khamis
esok aku blik kot
tp x sure lg
heheheh
kemungkinan besar aku blik
pas2...isnin depan aku ade klass 3P plak
Sampai tgh bulan 6 kot klu x silap..
aku nie lemah cikit nk mengigat
hehehe

haaahah...lg list

Isnin, 27 April 2009

chat internet & sembang biase umpama langit & bumi bagai reality & fantasi

kekadang harapan hanya tinggal mengharap

Suka x semestinya cinta, cinta x semestinya suka

Fikir lh utk cinta seumur idup,klu x mampu, jgn bwat

tolong org, mesti org lain akan tolong kite blik

Kita lebih byk belajar dri kegagalan berbanding dari kejayaan

Bahagia nya ada impian, walaupon x tcapai tp ia mbuat kn kite brusaha

Rupe xleh di sama kn dgn keperibadian, tolong lah sedar

Lebih baik diam dr tegur tp x berbalas

Rambut Ku

Ahad, 26 April 2009

td pada kol 9 lebih kot aku n roomate ku abg fairul
gie gunting rambut
ala.....kt kedai gunting rambut KK2 laaa.....
ehheheheheheh
sb gunting...rimas rambut panjang
so skrg dah botak.......
ala mcm slalu......
nie pon pakai mesin no 1(standr mesin gubting rambut laaa)
hehehehehhehe

Sedikit senarai.....

Klu aku wat korang menyampah, aku mintak maaf....2 mmg perangai aku

Makanan walaupon sedikit....lebih elok klu di kongsi

Jgn perbodohkan org...kerna semua org tahu berfikir

Jgn marah utk pertolongan yg tak dilaksanakan kerna itu hak mereka

Terima kasih adalah pembalasan plg elok utk satu pertolongan

Senyum bukan kerna kita suka tp utk mbuat org lain senang atie

Jgn kate org lain pelik kerna kita semua adalah org yg pelik

Bahaya nye klu seseorg yg slalu mengaggap diri nye betul

Bahaya nye klu seseorg yg slalu mengaggap diri nye salah

Bfikir sblom bertindak, bukan btindak, br nk memikir

Senang dapat, senang lepas..begitu juga sebaliknya

Jgn pakse org paham kite tp belajar supaye kite paham org lain

Cinta lah seseorg tanpa sebab...itu lah cinta yg tulus

Jgn bcinta sb Cantik/Hensem kerna jika ilang Cantik/Hensem, maka ilang lh cinta

Setiap manusia akan berubah

Sebaik2 ulangkaji pelajaran adalah apabila kite mengajar org lain

Ilmu x kan kurang klu bkongsi malah mungkin btambah

*nie sume utk aku. xde kene mengena antara yg msh idup @ telh mniggl dunia. THANK

Tag by JJ:5 year back

Sabtu, 18 April 2009

1. What were you doing five years back?
2004.....mcm biase laa....hidup mcm manusia biase.time 2 aku form 4 kt SMK J16. tp seronok laa...ade kawan ramai2..hehhehehe

2. What are the five things on your to-do list today.
- carie air...air xde kt UMP..tp br jap td ade blik..hehehhe
- wat PTA report kot
- gie tunas mard...x tau jd ke x
- main ternet
- tido kot ;)

3. What are the five snacks you enjoyed munching?
-
-
-
-
-
*bukan x suke tp x brpe minat sb x kenyang..baik mkn nasi

4. What are the five things you'd if you turned to be a billionaire!
- rahsia
- rahsia
- rahsia
- rahsia
- rahsia

5. The five persons I wanna tag!
- xde sape.....sb ramai yg mcm x suke jee bende nie...hmmmmm

Terburuk 2008

Selasa, 14 April 2009

Saje boring2 nie nk citer ckit tentang perangai buruk. Nie aku list kn perangai buruk yg aku menyusahkan org dan org lain yg membuat kn aku x suke.
1. Aku nie suke mengutuk org, bukan suke tp dah biase. Tp niat aku satu jee. Nk gurau2. Jgn ambik atie ekkk.
2. Aku suke wat bende bukan2 bile kepale dah “short”. Huhuhuh……bende pekare 2..malas nk citer.
3. Aku nie suke mintk kt org(bende makan laa) tp klu x bg, mmg aku x makan..walaupon korang ubah pikiran….slalu nye lah.
4. Aku bile lps makan, mesti malas ckit…..tp klu nk makan ape2……rajin la plak…..heheehhe
5. Aku klu org kutuk aku…..bile aku x marah..aku akan balas blik or gelak2……tp klu aku marah..aku akan diam jeee……….klu aku diam 2…..aku marah la…..heheheehhehe
Dah la…..nie lak perangai org yg aku x suke……jgn trase lak..nie umum nye
1. Kebayakan org skype aku or sape2 lah..just nk mintk tolong jeee. Klu x..ade diaorg nk skype?..hmmmm
2. Tolong la jgn tipu klu dah mmg x panda nk tipu.
3. Klu x nk layan aku,ckp laaa…kn senang…jgn la bile skype x balas tp dlm mase yg same..leh plak skype ngan org lain. Org 2 duduk sebelah aku lak 2…..pe daaaaa
Dah laa…malas nk citer dah. Cukup la 2. Bende nie sebagai iktibar utk diri aku sendiri jeee. Moge2 mampu berubah. Sebarang Komen x di layan. k

Demam ku kembali pulih

Sabtu, 4 April 2009

1.30pagi: Sabtu

Sepanjng arie jumaat nie xde ape2 yg specil,cume demam ku kembali pulih. x leh panas2 sgt pon. Alhamdulillah. Pagi jumaat aku start ngan test statistik yg aku ckp sblom nie. Stdy pon ckit, so jwp nyn pon alar kadar jee laa. hehehhe. x kompem sgt. lg pon mase test 2, kple pening2 ckit. huhuuuh. biar lah. ujian jee 2. lepas 2 arie nie ku tempuh mcm biase.

Mlm lak, ade konsert rabbani. roomate aku ajak gie, so kami pon gie la. Aku, Abg Fairul n Apik. Pastu kt sane aku jumpe Pudin ngan Adam. X sempt ambik gmbr pon...sb nye malas. huhuhu. Ade la jumpe clasmate pompuan 2 3 org.

Fire from dragon

Khamis, 2 April 2009

9.00pagi: 2 April 2009

Pagi ku di kejut kn dgn bende yg x di sangka2. Bile lubang idung ku serta mulut ku yg sexy nie(heheheh) terase mcm kluar api jeee. Maka sedar lh aku yg pgi 2 aku telah di kuasai satu penyakit demam. huhuh. klas aku start kol 10pg. dgn keadaan bumi yg mcm blaku gempa bumi jee....aku wat kputusn x gie klass. Klas satu jee pg 2.....kol10-11. klass stattistik. Tp aku nekad ptg aku nk gie klass. Pakse kan diri ckit. Ala..lg pon bukan truk. Klas ptg start kol2 ngan Current Issues n statistik utk klass tutorial. Nie pon br abis klass. RAse ok ckit dr pg td. yeala leh menaip nie kn....huhuuuuh.

10.00mlm:2 April 2009

Esok aku ade test statistik. Huh. Nk stdy tp rase mlm lak. Dgn badan aku yg panas nie. x surut2 lak. Tp aku stdy la gak. Nie tgh bhenti jap. Romate aku(abg fairul) nie asyik suruh makan ubat jeee. bkan x nk makan, tp dah lame dh aku x percaye ngan panadol or ubat2 lain. Sejak aku dgr ade org ckp, skali kite makan penadol or parasitamol, kite membunuh 10,000 sel otak kite. Sb 2 aku x mkan. heheheh. dulu aku makan tp sejak tingkatan 5 la klu x silap aku, aku x makan panadol. Tp sepanjang 3thn nie ade la sklai 2 jee aku makan. klu dah mmg truk sgt. uhuhuu. kol 9mlm td pon aku br jumpe kawan aku....aqilah. dia nk DVD expoconvo yg lepas. Mase bawak moto gie kk1 td, nasib baik x jd ape2.....mane lh tau kn...tetibe jee masuk longkang. Aku jumpe dia utk anta dvd jee..pas2 blik la nk stdy. Esok x tau lh mcm mn. Mintk2 x truk sgt.

Gambar x jd...

Sabtu, 21 Mac 2009


Gambar nie aku wat utk masuk pertandingan grafik kt UMP....
MPP anjurkn klu x silap
tp x sempat nk hntar
huhuhuhuuh
yeala lah..wat nie pon last2 minit
x lame aku wat.. x sampai 30minit pon....
dia nye tema"Serumpun Budaya Keunikan UMP Berbilang Bangsa"
alang2 dah tbuat..aku letak je la kt cni...

12 Cara Untuk Tahu Bahawa Anda Mencintai Seseorang

Khamis, 19 Mac 2009

DUA BELAS:
Anda selalu bergayut dengan si dia sehingga larut malam dan apabila anda tidur anda masih fikir akan dia.

SEBELAS:
Anda sebenarnya berjalan dengan perlahan apabila anda dengannya.

SEPULUH:
Anda tidak merasa Ok apabila si dia berjauhan.

SEMBILAN:
Anda tersenyum apabila anda mendengar suara si dia.

LAPAN:
Apabila anda melihat kepada si dia,anda tidak nampak orang lain sekitar anda. Anda melihat hanya si dia..

ENAM:
Si dia adalah segala-galanya anda hendak memikirkan.

LIMA:
Anda menyedari yang anda tersenyum setiap masa anda melihat kepada si dia.

EMPAT:
Anda akan melakukan sesuatu untuk berjumpa si dia.

TIGA:
Manakala anda semasa membaca ini, terdapat seseorang dalam fikiran anda sepanjang masa.

DUA:
Anda telah begitu sibuk memikirkan si dia sehingga anda tidak perasan yang no TUJUH adalah tiada.

SATU:
Anda akan memeriksa semula di atas jika yang adalah benar dan kini anda akan tersenyum sendiri..

Pabila Cinta Pudar.

Ahad, 15 Mac 2009

HAMPIR semua orang pernah merasai penangan cinta. Kuasa cinta menyebabkan seseorang sanggup melakukan apa sahaja. Berjumpa setiap hari, bercakap berjam-jam di telefon, jaga sehingga lewat malam, meminjamkan wang dan sebagainya.

Pendek kata sewaktu dilamun cinta, semuanya terlalu indah dan membahagiakan. Tetapi kenapa kenapa kehangatan cinta tidak kekal lama? Keterujaan cinta bagi sesetengah orang hanya berlangsung sementara. Ada yang mungkin mencecah setahun tetapi banyak yang tidak sampai angka 12 bulan pun.

Selepas itu, kehangatan dan keterujaan cinta semakin pudar. Jika cinta masih kekal pun, ia tidak sehangat dulu. Tetapi lebih menyedihkan lagi, ikatan cinta berakhir dengan perpisahan.

Selain tiada persefahaman, ramai juga yang menyatakan mereka mudah bosan selepas tempoh masa tertentu perhubungan.

Benarkan keghairahan hubungan cinta tidak dapat dikekalkan? Atau adakah sememangnya menjadi lumrah kehangatan cinta hanya berlangsung dalam tempoh tertentu?

Apatah lagi selepas menjengah ke alam rumah tangga, kehangatan cinta akan semakin pudar.

Hakikatnya, bagi kebanyakan pakar psikologi, keterujaan dan kehangatan hubungan percintaan bergantung kepada pasangan ter****t.

Keghairahan semasa menempuh alam percintaan terjadi kerana ketika itulah, masing-masing mengungkap kata cinta, merungkai isi hati masing-masing dan saling menghargai.

Bagaimanapun, apabila hubungan percintaan sudah diisytihar, ramai yang mengabaikan kata-kata cinta, apatah lagi mengambil tahu isi hati pasangan masing-masing.

Tatkala itu, kehambaran cinta akan menerpa dan banyak yang tidak dapat menyelamatkan hubungan itu.

Berikut adalah antara beberapa tip ringkas untuk mengekalkan kehangatan dan keterujaan hubungan percintaan.

Situasi spontan

Jangan sesekali merendah-rendahkan nilai spontan dalam sebuah perhubungan. Biasanya kebosanan timbul dalam sesuatu perhubungan kerana rutin harian yang dilakukan hampir sama dan sudah boleh dijangkakan.

Jangan takut untuk mencadangkan aktiviti-aktiviti baru yang boleh dilakukan bersama. Atau lakukan kejutan-kejutan tertentu seperti lelaki boleh cuba memasak satu resipi baru untuk makan malam. Elakkan terlalu merancang situasi spontan.

Teroka lokasi baru

Pernah anda makan malam di sebuah kedai yang hampir sama saban hari dengan kekasih anda? Ada pula yang hanya membeli-belah di pasar raya yang serupa. Tidak kurang pula asyik bercuti di tepi pantai.

Pelbagaikan dan terokailah lokasi baru bersama untuk menambahkan keterujaan dalam hubungan. Terdapat ribuan kedai makan, ratusan pusat beli-belah dan pelbagai destinasi percutian di dalam dan luar negara. Mengapa perlu begitu sterotaip?

Hadir kelas atau kursus bersama


Apa kata hadir satu-satu kelas baru secara bersama.

Jika selesa dengan kelas masakan anda boleh mencuba kelas itu. Atau jika tidak terdapat banyak kelas lain termasuklah tarian, gim, pilates, hasil seni dan banyak lagi.

Aktiviti baru yang dilakukan bersama menyebabkan anda mewujudkan satu hubungan saling bergantung dan interaksi yang lebih kerap.

Tidur di hotel atau resort


Atmosfera yang baru akan menambahkan lagi romantis dalam hubungan. Jangan terlalu terikat – suami isteri perlu tidur dalam bilik di rumah.

Sesekali cuba atmosfera di hotel, resort atau berkhemah di tepi pantai. Ia akan membuatkan anda tidak terlalu bosan.

Beri hadiah tanpa sebab

Ini adalah antara cara untuk mengembalikan hubungan kembali ke landasan yang betul. Pada awal hubungan anda kerap menghadiahkan si dia hadiah, tetapi selepas beberapa lama ia tidak lagi berlaku. Hadiah yang kecil sudah cukup kerana ia menjadi satu tanda atau isyarat si dia sentiasa bertakhta di hati anda. Tidak perlu menunggu hari jadi, hari kekasih atau hari ulang tahun untuk melakukan perkara itu. Bosan bukan?

Berpegang tangan

Ramai yang mengambil sikap sambil lewa pada pergerakan semudah berpegangan tangan. Ramai pasangan hanya berpegangan tangan semasa awal hangat bercinta sahaja tetapi tidak selepas itu. Kenapa begitu? Malu?

Kenapa perlu malu apatah lagi sekiranya hubungan anda itu sudah menginjak ke alam perkahwinan? Memegang tangan, mengusap jari-jemari dan mencium tangan pasangan anda walaupun nampak mudah, tetapi ia satu tindakan yang menyenangkan dan menunjukkan anda ikhlas berkongsi hidup dengannya.

*kredit to http://www.sepaku.net/

Cinta???


PERTAMA.
Bersedekahlah kepada orang lain lebih daripada yang mereka perlukan dan lakukanlah dengan penuh kerelaan.

KEDUA.
Kahwinilah lelaki / wanita yang gemar anda berbicara dengannya, kerana kemahiran berbicara antara satu dengan lain akan menjadi lebih penting apabila usia semakin tua.

KETIGA.
Usahlah mempercayai segala perkara yang anda dengari. Berbelanjalah sekadar apa yang ada atau tidurlah seberapa lama yang anda perlu

KEEMPAT.
Apabila kamu berkata, " Aku Cinta Padamu", maka tunaikanlah.

KELIMA.
Pabila mengatakan, "Maaf", tenunglah matanya.

KEENAM.
Bertunanglah sekurang-kurangnya enam bulan sebelum kamu diijabkabulkan.

KETUJUH.
Percayailah cinta pandang pertama.

KELAPAN.
Usah tertawakan impian orang lain. Manusia tanpa impian tidak memiliki apa-apa.

KESEMBILAN.
Cintailah seseorang dengan sepenuh hati dan penuh kasih sayang. Sungguhpun anda akan berasa seolah-olah diri anda tersiksa, tapi percayalah itulah satu-satunya untuk melengkapkan kehidupan ini.

KESEPULUH.
Jika berlaku perselisihan pendapat, bertengkarlah secara aman. Usahlah menyebut nama sesiapa ketika bertengkar.

KESEBELAS.
Usahlah menilai seseorang berdasarkan peribadi keluarga mereka.

KEDUABELAS.
Berbicaralah dengan tenang dan berfikirlah dengan pantas.

KETIGABELAS.
Apabila seseorang bertanyakan satu soalan yang tidak anda gemari,lontarkanlah senyuman dan bertanyalah padanya,"Kenapa anda ingin tahu?"

KEEMPATBELAS.
Ingatlah bahawa setiap cinta dan pencapaian yang besar akan melibatkan
pengorbanan dan risiko yang besar.

KELIMABELAS.
Ucaplah "Semoga anda diberkati" apabila mendengar seseorang bersin.
Apabila anda kerugian, janganlah jadi kurang ajar.

KETUJUHBELAS.
Berpeganglah kepada tiga R:
1. Rasa hormat pada diri sendiri;
2. Rasa hormat kepada orang lain;
3. Rasa tanggungjawab terhadap semua tindakan anda

KELAPANBELAS.
Usahlah benarkan pertikaian yang sebesar hama merosakkan sebuah persahabatan yang besar.

KESEMBILANBELAS.
Apabila menyedari bahawa anda telah melakukan kesalahan, usahlah berlengah untuk perbetulkan kesalahan itu.

KEDUAPULUH.
Tersenyumlah ketika menjawab telefon. Pemanggil akan melihatnya daripada suara yang mereka dengar.

KEDUAPULUH SATU
Ada ketikanya anda perlu bersendirian.


*kredit to http://www.sepaku.net/

Tagged back...dari syahyaya

Sabtu, 7 Mac 2009

1. Anda rasa anda hot?
x pon


2. Upload gambar kegemaran anda. Untuk ruang waktu ini gambar kegemaran adala
h:




3. Kenapa anda suka gambar ini?

br wat sendiri......tp simple jeeee....brp minit je wat...tgh bosan2

4. Bila kali terakhir kamu makan pizza?

tahun lepas ke 2 tahun lepas. ngan kawan2 kat UMP....sekelas....kali pertama makan....second time xde lg..xde duit..mahal

5. Lagu terakhir kamu dengar?

enth lagu ape...td..dlm kete adam....

6. Apa yang anda buat sekarang selain dari menyelesaikan tag ni?
baring

7. Selain nama kamu sendiri, apakah lagi nama yang kamu suka orang panggil kamu?

solah...lahso....bob

8. Tag lagi lima orang.
- Wan
- Huda
- nadia
- dayah
- reha

p/s: yg len2 nk tagged diri sndri buley jugak =)


9. Siapa orang nombor satu?
wan..sebelah umah.....jeee

10. Orang nombor tiga ada hubungan dengan siapa?
enth

11. Katakan sesuatu berkenaan org nombor

(1) Wan - same ngan soalan no 9
(2) huda - sekelas
(3) nadia - sekelas
(4) dayah -sekelas
(5) reha - sekelas.

12. Bagaimana pula dengan orang nombot empat?

aku dah tulis 2..tgk laaa

13. Siapakah orang nombor dua?

aku dah tulis 2..tgk laaa

Kene Tag ngan Noriey.....

Sabtu, 28 Februari 2009

1. Name one person who make you laugh last night?

my housemate (K9 K7)


2.What were you doing at 0800?

enth



3.What were you doing 30 minutes ago?

berak



4.What happened to you in 2006?

berumur 18thn



5.What was the last thing you said out loud?

syekkkkk.........mase main dota



6.How many beverages did you have today?

xde...maybe air liur jeee



7.What color is your hairbrush?

xde



8.Was was the last thing you paid for?

smlm..rotie canai kosong..3 keping



9.Where were you last night?

bilik K9-03



10. What color is your front door?

enth.......lupe..n malas nk gie tgk



11.Where do you keep your change?

tuuuu ha


12.What's the weather like today?

cerah...



13.What's the best ice-cream flavor?

enth...semua kot....tp yg plg best bile dpt free....hehehe




14.What excites you?

no komen



15.Do you want to cut your hair?

mmg la...tiap kali lps abis sem..pendek laa



16. Are you over the age of 25?

xde la..br 21



17.Do you talk a lot?

x..trutame pompuan



18.Do you watch the O.C?

tiap arie tgk huruf O ngan C



19.Do you know anyone named steven?

yg mule2 wat bende alah nie kot..saje nk "market"




20.Do you make up your own words?

x kot




21. Are you a jealous person?

no komen



22.Name a friend whose name starts with the letter 'A'.

..abg(abg fairul).....adik(faiq nie)....amat...apik pehe..apih ganu..arepin...azlan..aaa krul..aaa kebal...aaa ijat...aaa zack....afik@cloud....aaa faiz...aaa zai....aaa wan(bukan awan).....aaa zaid..aaa pudin...aaadam.....aaa zol......aaa nabil




23.Name a friend whose name starts with the letter 'K'.


xde...semua dah tulis kat atas....(yg lelaki jee..kat UMP)




24. Who's the first person on your received call list?


mak aku laaa




25.What does the last text message you received say?

"Tq" dr ipin sb dia mintk no saridi.....



26. Do you chew on you straw?


enth



27.Do you have curly hair?


x.




28. Where's the next place you're going to?


tandas kot.....nk mandi..tp x tau lg nk gie ke x kat canseleri UMP sb TPM Najib dtg




29.Who's the rudest person in your life?


hmmm......enth




30.What was the last thing you ate?


rotie canai kosong




31.Will you get married in the future?


enth.....tgk jodoh

32. What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?

enth..mcm2....x abis lg tgk dlm server aku



33.Is there anyone you like right now?
semua org


34. When was the last time you did the dishes?


enth...lame dah

35. Are you currently depressed?

hmmm...mayb



36.Did you cry today?

x



37. Tag 1,2,3,4 or 5 people who would do this survey.


~abg


~abg jamil J

~syahyaya


Tagged by JJ @ http://suburbanzero.blogspot.com/

Ahad, 22 Februari 2009

USING ONLY ONE WORD! It's not as easy as you might think! Copy and change the answers to suit you and pass it on. It's really hard to only use one word answers. Be sure to tag the person you received it from!

******************************************************************
1. Where is your cell phone?
tuuuuu....
2. Your significant other?
hmmmm
3. Your hair?
hitam
4. Your favourite thing?
laptop
5. Your dream last night?
rahsia
6. Your favourite drink?
air
7. Your dream/goal?
goal
8. What room you are in?
kecik
9. Your hobby?
main
10. Your fear?
rahsia
11. Where do you want to be in 6 years?
Malaysia
12. Where were you last night?
genting
13. Muffins?
enth
14. Wish list item?
hmmmm
15. Where you grew up?
jengka
16. Last thing you did?
tido
17. What are you wearing?
pakaian
18. Your TV?
xde
19. Your pets?
xde
20. Friends?
semua
21. Your life?
eth
22. Your mood?
sedih
23. Missing someone?
mayb
24. Car?
xde
25. Something you're not wearing?
cincin
26. Your favourite store?
eth
27. Your favourite color?
color
28. When is the last time you laughed?
sekarang
29. Last time you cried?
sekarang

30. Who will resend this?
eth
31. One place that I go to over and over?
bilik
32. One person who emails me regularly?
eth
33. Favourite place to eat?
tempat_makan
34. Why you participated in this survey?
dipakse
35. What are you doing tonight?
tido

ehhehehehehehheheh
aku nk tag budak nie lak >>
1. Abg J.J. >> http://suburbanzero.blogspot.com/
2. Fairul >> http://syarmil.blogspot.com/
3. Budak Desa >> http://desa-ubuntu.blogspot.com/
4. Huda >> http://nurulfzz.blogspot.com/
5. Wan >> http://xpress08.blogspot.com/

Cucur udang

Jumaat, 30 Januari 2009

Di suatu pagi,sorang mamat ni pegi la beli kuih kat sorang makcik ni. Dia tengok semua cucur udang makcik ni jual takde pun udang ditengah-tengah cucur tersebut…lalu si mamat ni pun tanye….

Mamat : Makcik,apasal semua cucur udang makcik takde udang? Bukan ke selalunyer orang jual ada udang kat tengah cucur tu.

Dengan muke selambernyer…makcik tersebut menjawab…

Makcik : Eh,makcik tengok orang jual cucur badak takde pun diorang letak badak..so,makcik pun takde la nak letak udang…
Mamat : ……….

hai

lame dah x post kat cnie.......biase la bzzz ckit.......krj x byk
cume kuat tido n main game......skrg nie kol 3.05pg bsamaan 30 januari 2009.
tetibe x leh tido..bukan nye ape...tringat kejadian tgh arie td......
hmmmmmmmmm..........
saje nk citer...hehehhehe
citer dia mcm nie....pg td kol 11.00pg....29 januari laaaa.....aku di tugaskn oleh emak aku
utk mbayar bil air,elektrik and astro......so aku pon bwk la moto y100 aku.....
slow2...jeee...jalan jengke..bukan nye molek sgt....
nk bwak laju2 wat aper.....aku mude lg...syg nyawe lg tau.......
so di pendek kn citer aku sampai kat pejabat post.....bile sampai aku check tayar moto aku...ttibe je mcm kempit jeeee.....so aku tgk kat pejabat post 2 ramai jeeee....so....aku naik moto aku..pecut gie bengkel.....tukar tiub laaa.....malas nk tunggu2...kang susah. aku tukar tiub belakang n beli tiub depan wat spair part nti.......dah la ptg 2 aku nk tolok blik ke kuantan.....
Makan gak duit aku RM22......mahal tol......
So aku pon blik ke pejabat post utk abis kn tugas aku.......pas2 mesin no lak mcm rosak jee.....
kene bratur lak aku......tgh beratur ttibe aku nmpk bdk pompuan nie
mcm kenal jeee.......dia tgh duduk kat dlm pejabat post 2 laaa.......wat ape x tau laaa aku.....
rupe2 nye dia nie kawan mase sek menengah...satu klas plak 2......aku "usha" jee.....dia mcm x perasan jeeee
aku jeling.....dia wat bodooooo...jeee
siot ko...........nasib baik lawa...........
bile aku dah abis bayor aku wat2 la lalu kat sebelah dia........
korang tau dia wat ape......
tgn letak kat perut mcm org nk sembahyang....muke paling arah btentng ngan aku
hei..pompuan.........klu betol pon x nk tegur aku...x yah la wat muke mcm 2.......
siot
siot
siot
abis senyuman aku td......ingat nk tegur laaa.....tapiiiii............
alkisah dia dr sekolah menengah lg.....
dlu aku ade la minat kat dia.....
ala ....dulu2
tp tau la kan...sape lh nk kat aku
hehehehehhe
dan aku pon dah xde ape2 dah kat dia.....
tp dia wat mcm 2........
susah tol laaa
dia pon dah tunang dah skrg nie......
sebelom nie pon aku pernah msg dia....x blas
bukan aku nk mgorat pon.....sekadar nk tegur n kawan blik....2 jeee
setahu aku...aku ngan dia x pernah la gaduh ke ape.......
enth....ttibe jeeee dia x nk tegur aku...........
kat kawan aku 2.....klu aku ade wat salah aku mintk maaf la k.....
hmmmm...dah la...malas nk crite dah.......
sb 2 la...bile aku ade suke kat seseorg.......aku pendam jeeee
sb aku dah bjanji ngan diri aku....
selagi xde kete, xde umah sendiri....xde krj yg tetap.....
bende itu x akan aku semai...
hehheheheh
klah...dah lege ckit....
aku bukan marah...cume nk meluah kn jeeee
hahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

WebProgramming

Sabtu, 3 Januari 2009

Nie lak coding utk web programming
Nie yg aku mule2 mase mule2 hand on test utk subject nie
pakai notepad jeee
wat web yg leh kire bil no,simbol & huruf bile kite tulis
tgk senang tp susah gak

Download File:
First_coding_Of_WebProgramming


Nie lak subject yg same utk project individu
website utk stationary
leh kire laaa...klu ade stock br ke.......stock yg keluar ker
nk delete name lame...nk add name br....byk lg laaa
Gune dreamweaver.....easy php
-ade user manual dlm flash-
-report-

Download File:
First_Project_Of_web_programming

First_Coding_2D_Graphic_masjid

First coding utk asgmnt grafik
dah lame dah gak wat......
mase zaman mude2 dlu
Gune Microsoft Visual C++
yg nie utk 2D jeee...yg 3D malas nk letak.....
hehehehhehehe
nie aku belajar wat gmbar gune coding....
mule2 dlu susah gile......
byangkn lah...nk wat satu garisan pon gune 4-5 baris coding
nie kn plak wat satu gmbar.......
hehehehehh

Download File:
First_Coding_2D_Graphic_masjid

Multimedia: individu project




Dah lame aku wat flash nie. Saje nk letak cnie wat back up.
Klu nk leh la korang download. Simple jeee....krj malas...hehehehhe

Pasal Pendidikan Moral Tahun 1
Mengandungi:
->Sikit pasal belajar moral capter 4
->Ade latihan cikit

Leh download & bukak mgunakan flash player
Bukak yg...start_file jeee.....tp kene download semua dlu
pastu simpn dlm satu folder
hehheheheheh


Download File:
Start_File
File_2
File_3
File_4
File_5

21 Tahun..........

Khamis, 1 Januari 2009

Mulai arie nie...bsamaan 1 januari 2008, umur aku dah genap 21thn. Wah2....dah tua la aku ekkkk..
hehehehehehhehehehehheh
kpd sahabat2 aku yg ucap kn selamat arie lahir....aku ucap kn trime kasih...
MASIH INGAT LG EKKKK KORANG KAT AKU
heheheheheheheehheheheh
DAN
aku nk mintak maaf la klu ade salah n silap...
ttumbuk ker...trabe ker(hehehhe)..t'ambik ker....dan byk lg lh
ehhehehehehhehehehehehe
Seumur idup aku..aku x pernh sambut arie lahir aku, ape tah lg nk b-kek nie.....
SO....sahabatku....jgn harap la ekkkkk nk makan kek......
hehehehehehehhehehehheh
k lah 2 jee.........
TERIMA KASIH SEMUA
hehehehhehehehehheheheh