Aku x Mampu idup seorg.

Sabtu, 25 Julai 2009

Saje tulis nie, boring2...hehehehe...arie sabtu nie
x tahu nk wat ape. So try la karang ckit.
Aku x mampu idup seorg. tu lah aku rase tentang diri aku
Aku x tahu lah, mungkin kebanyakan org rase nie kelemahan aku
aku x nafi kn. Sb klu aku mampu idup seorg, aku akan jadi sombong.
itu yg aku x nk. sb itu aku x nk idup sorg.
maksud idup sorg nie mcm wat krj sorg2,mkn sorg2, dan mcm2 lg laaa.
mcm kite makan laaa,klu makan sorg,best, dpt mkn byk,xde sape kacau
tp cube satu makanan itu kite kongsi, rase nye lain dari makan sorg2.
biar dpt makan cikit pon,rase seronok nye lain.
Enth lah.....rase mcm sifat aku nie mcm merimaskan org lain jeeee.
Dan..bukan aku xleh wat sorg,cume aku lebih suke bteman......
2 jeeeee.....................
klu dulu slalu mase aku makan, aku akan pelawe sape2yg duduk kt aku makan skali
tp skrg..enthlah...rase mcm dah kurang
mungkin keadaan sekitr ubah aku atau aku cube ubah diri aku sendiri.
Aku pon x pasti
Dan aku ade matlamat dan matlamat aku sgt lh rapuh.
klu yg dah lame kawan ngan aku, dia phm laaa
tp bukan rapuh....cume aku membuat byk matlamat dan kemungkinan.
cthnye.......aku nk ajak org gie makan....sblum aku ajak..dlm keple aku dah set
klu org yg aku ajak nk gie ngan klu dia x nk pergi.
setiap kemungkinan 2 ade lh care nye
dan utk ape2 kemungkinan, aku ok jeeee
hmmm....k lah. bende nie utk aku crite kt diri aku blik....
sape yg bace n x phm..wat x phm jee laaa ekkkkk
jgn tnye!!!

satu cerita

Khamis, 23 Julai 2009

Dah malam dah nie…………..
Mata aku pon dah berat giler..mcm kene letak batu jeeee. Nie tanda nk tido la nie
Dah mgantuk…………..
Tp tgh mgantuk nie……aku tpikir
Tgk skype,gmail,ym,oovoo,hanset aku….sunyi jeeeee
Sb ape ekkkkkkkkk???????
Ala..bukan arie nie jeeee tiap2 arie
Xde ker sape yg nk msg aku….
Kawan laki aku x kisar ah tp kawan pompuan
Aku ckp bukan semua…tp kebayakannye
Aku akan kupas salah satu sebab nye…..

Sebab adalah kebayakan kwn pompuan aku mgamalkan satu prinsip yg x dpt aku terima sampai sekarang. Prinsipnye adalah jika aku x msg diaorg, diaorg x akan msg aku. Nie bukan saje2 aku wat kesimpulan, tapi nie atas dasar pemerhatian, kajian, dan aku sendiri tnye knp tuan yg memberi jawapan. Knp lah korang mgamalkan prinsip mcm nie? Korang ingat aper? Puteri yg nk di puja? Aku pernah tnye beberapa org kawan pompuan aku,knp diaorg x msg aku. Dan sampai skrg aku ingat ape yg diaorg balas. Aku malas kupas sape dan ape jwpn dia. Cukup sampai situ jeee. Knp hal nie terjadi?

Timbul ker soal bkawan nie, lelaki kene mule dulu. Aku rase xde. Jgn salah gune peribahasa bagai perigi mencari timbe. Peribahasa tu utk org yg bcinta jeee. Tp dlm soal bkawan, x kisah la sape yg mule dulu. X salah pon.

Dan slain 2, sb nye org x msg aku adalah siape lah aku. Muke x hensem, bakat xde, xde kepentingan dan mcm2 lagie laaa. Nie bukan saje2 jeeeee aku ckp mcm nie. Beberape kali kejadian blaku yg aku dpt simpulkan, org yg muke ensem,pandai,berbakat….lebih dpt tempt di atie org lain. Kejadian nie aku xnk cerite sb ia lebih sensitive. Takut menyebabkan org lain salah sangka. Bkawan kerana bersebab bukan kawan sejatie. Korang setuju x?
Lagie satu mungkin salah aku. Aku nie nk sembang bedpan ngan org lain terutama perempuan amatlah payah. Sb tu aku suke msg je pakai hnset or internet. Dan aku rase mungkin aku nie agak merimaskan. Yeala, aku nie jenis suke ambik berat ckit pasal org lain,kekadang arie2 msg, pas2 tnye,,,sehat ker? Dah makan ker? Tgh wat pe. 2 je lah ayat aku. Dan jgn la ingt aku nk mgorat lak. Tu hanya satu care aku nk sembang jeeee. Aku tahu, ramai gak org yg boring msg ngan aku kn.

Aku hrp ape aku tulis nie,xde sape2 kecik atie ekkk. Nie sekadar meluahkan perasaan. Klu ade sape terase, aku mintak maaf. Aku tahu korang ade atie dan perasaan, tp korang mesti ingat, aku pon ade atie dan perasaan gak. Kekadang jgn telan yg manis jee, yg pahit perlu ditelan gak dan jgn luah yg pahit jee,yg manis pon perlu di luahkan gak.

Oh Bulan...

Ahad, 19 Julai 2009




Arie2 aku tgk bulan.....
tp bulan bkan nye slalu muncul....
takkala mlm dia timbul....
takkala siang dia tenggelam
kekadang dia terang bak bulan mgambang..cantik nye
kekadang dia gelap itam legam....
dan biase nye bulan nie akan berubah2 bentuk
ikut arie demi arie
kt cnie...satu aku nk bulan tahu
walau mcm mn skalipon dia
walau mcm mn skalipon cahayanye
walau mcm mn pon skali bentuk dia
aku tetap melihat dia
aku tetap menuggu nye
tp apekn daya
x kan bulan jatuh ke riba
kalu jatuh pon...
dah tentu dalam mimpi jeee
kalau jatuh pon...
mungkin arie dah kiamat jeee
andai kn bulan,betol2 jatuh ke riba
sape lh aku nk menadah nye
100kg pon blom tentu aku menahan nye
nie kn plak bulan yg beribu2 ganda dari nye
dan ku harap satu jeee
harap bulan bahagia sentiase
biapon bukan aku di samping nye
akan ku tgk dr jauh jeee
bahagia nye kamu
aku turut mbahagiakan ku jua.

sETeLAh sEKiAn LAma

Sabtu, 18 Julai 2009

sesuai ngan tajuk di atas...nie lah ape yg aku nk tulis
dah lame aku x update blog.....tp x le sampai setahun
kali terakhir mase aku citer psl moto aku kene langgar mase aku ambik 3p
bulan 5 rase nye mase 2.....kisah sedih...dah2..jgn ingat
pas2 lame aku x update sb nye xde idea la nk tulis
sempena masuk sem baru a.k.a bdk baru laaa...
coz aku br abis diploma kn
skrg nie sambung degree n dpt rus masuk thn 2
aku nk tukar la aku nye motif penulisan blog...tpiiiiiiiiiii
bile pikir panjang2...ape aku nk tulis?????
pening................?????
hmmmm...senang2 tulis pasal diri aku jee laaa
x yah pikir byk2 kn
heheheheehhe
k lahhh....
klu ade idea nti aku tulis laaa
tp xle sampai nk update tiap2 arie kn
lagipon...aku tulis nie utk diri aku sendiri
bukan utk org lain
n lagipon sape lah bukak blog aku nie
peminat pon xde
heheheeheheeh
k