perjanjian

Ahad, 13 September 2009

list utk aku ingt ape yg aku janji or akan buat
-coklat
-sotong
-p RM50
-cube kurang memikirkan nye ke arah itu
-dan cube memikirkan nye ke arah situ

PERANG.....cangan....cuti

salam
skrg dah start cutie raye n mid sem....2 minggu siot
start smlm 12.9.2009-26.9.2009 kot...btol x 2 minggu
aku kt ump lg....kejap lg pass sahur nk gerak blik umah
bwk y100 aku 2 laaaa...slow tp byk bjase 2
skrg nie tgh sibuk dok print gambar tunang kakak aku n family aku
arie 2 kakak aku suruh print..n aku janji blik raye nie siap...
tp x siap gak...khihkikh
nie padah nye klu wat krj last2 minit......tp relex laaa
cutie 2 minggu nie, x dpt la aku melayari internet...
mesti boring dok umah...tp aku ade krj nk kene wat
nk backup blik ape yg aku ttingal mase dlm 2 minggu nie
byk klass aku miss....siot....khihkihkh
asgment pon leh tahan byk....bukak nie byk la kuiz n test...
so, 2 minggu nie mcm bz jeee...
tp enth laaa......klu dah dok kt umah....
payah lak kang..bile Malas dtg...khihihkhikhi
tp segala bahan2 aku dah siap kn....
mcm nk stdy byk jee kt umah..khihkhihk

??konflik??

jumaat baru nie...aku,anip n naim pergi lh present asgment mate kt cik zana...
mase nk gie 2, aku takut ckit,bukan nye ape lebih kurang 2minggu aku miss klass cik zana
bukan sb aku x suke klass dia,suke......
klu dulu mase aku belajar ngan cik zana mase diploma(mate n calculus),
x berape ok tp skrg ok.
dia ajar laju tp aku leh laa follow, paham gak laaaa
n aku suke gak laa masuk klass dia...
cume aku ade ckit konflik bile masuk time pose nie
bayangkan lah....bile pose, aku kene sahur
so kene makan laaa...bile makan mesti mengantuk nye
dan sebab 2 laaa aku slalu miss klass pagi
n klass cik zana lak semua klass pagi.....(mmg fail laaa:->nada faiz(papa))
n nasib baik laaa test1 mate masuk chapter yg klass aku masuk n ckit yg aku miss
so, test aku x la ok sgt pon tp ok la dr org lain ckit...ckit jeeee
bende tu aku x risau sgt..yg aku risau ape yg aku ter'miss mase klass...
dah la klu nk bljr sendiri nie...payah ckit
rase mcm nk drop tp ade sahabat aku ckp...x yah
sb markah aku dah ok.....mmg laa ok tp test akan dtg x tahu lg
2 yg aku risau 2.....
sambung blik citer aku gie present mate td.....lepas siap present
and aku kuar la bilik cik zana
lege......cik zana x tnye ape2...takut gak klu dia marah
so, aku gie kt depan pintu dia nk ambik kertas test baru nie
mase 2 la cik zana perasan n tnye knp aku x dtg klass dia
aku jwp la tido
tp mood cik zana ok lak...x marah pon
sambil m'warning kot.....suruh dtg klass lepas raye
aku pon ngan malu2 siput nye...blah laaaa......sambil janji akan dtg klass dia lepas raye
tgh malu2 2...lupe lak nk mintk maaf...truk tol aku kan
tp mmg nasib baik la cik zana x marah...takut gak aku
pasal present asgment 2...ok laaaaa
dpt soalan utk sub chapter yg aku x dtg.....nasib baik naim n aniq tolong
n...aku pon phm laaa yg sub chapter 2 lagie...
tp byk lg yg x cover lg nie....
xpe...slow2

Hari mencuci.....

Sabtu, 5 September 2009

kerana ke alpaan aku, aku secare x segaje telah membenarkan satu virus memasuki laptop aku. Sb nye baru2 nie la, di mulakan cerita, aku nk intall sesuatu yg memerlukan keygen. So bagi mengunakan keygen itu, kene la off kan antiviruskan. Lepas siap jee aku intall, lupe lak nk on blik antivirus. Pas2 datang la kawan aku nie nk print, so aku cucuk la pendrive dia. Mase itu lah virus mule merebak. Mcm biase nk ilang kan, format la jawap nye tp mule2 aku format partion C jee. Lepas siap intall, ade problem pasal dual window, ngan tempt file window sb aku format pakai LAN. Malas nk care maslaah mcm 2..aku try nk format window7. Pergi la pinjam dvd window7 Zahir, siap format...ade plak software xleh intall. Ingat silap format, bak kate dak2 nie laa. Aku format lagi skali, yg ke tiga. TP bile siap, keadaan tetap same, ade software xleh format. Lepas 2 aku format lagi tp pakai DVD abng fairul, try tgk ok ke x. Lepas siap, keputusan tetap same. And bile aku nk intall antivirus, ttibe kluar "BLUE SCREEN OF DEAD". Sblom nie x try lg. dan ngan kompem nye, virus 2 ade dlm D aku. Siot. Langkah terakhir format semua. Memikir gak mase 2. 250gb hard disk, nk backp maner?. COpy je mane yg penting, yg lain, semua movie delete. Format la kpd window xp. Lepas restart,nk intall driver virus ade blik. Sb driver aku simpan bsame, ape yg aku backup. Intall driver lepas aku intall antivirus laa. Makne nye, mase aku intall antivirus, ok tp bile intall driver, antivirus x jln. Double klik jee,kluar natang Blue Sceen of dead laa. Makne nye virus itu effect semua file EXE. SO, aku format blik semua pakai window7 sb dia xyah intall driver. And semua intaller aku ambik kt org lain. X leh pakai intaller sendiri. Skrg laptop aku mcm baru laa. Kosong giler. Heheheheh. Redha je laaa.